Varför Solceller? - Raymond
Raymond har installerat solceller i ett kedjehus område utanför Göteborg, i Öjersjö.

Varför Solceller?

Solceller är en smart investering av flera skäl. För det första ger de dig möjligheten att producera din egna el, vilket minskar ditt beroende av det konventionella elnätet och sänker dina elkostnader över tid. Dessutom är solenergi en ren och förnybar energikälla, vilket bidrar till att minska ditt koldioxidavtryck och att du bidrar till att stödja en mer hållbar livsstil.

När du köper solceller från Raymond vet du att du får speciellt kravställda produkter med den senaste tekniken, bästa kvaliteten, högsta effekten och längst garantin. Vi bär stolthet i att våra solceller dessutom har hög estetik vilket möter våra kunders krav.

Genom att utnyttja solens energi kan du dra nytta av en stabil och pålitlig elförsörjning samtidigt som du minskar din påverkan på miljön. Detta är inte bara bra för din plånbok, utan också för planeten.

Solceller ökar också värdet på ditt hem. I och med det ökande intresset för hållbarhet blir solenergi en eftertraktad funktion som ökar värdet på ditt hem. Genom att installera solceller från Raymond investerar du inte bara i din egen framtid, utan ökar också attraktionskraften och marknadsvärdet för ditt boende. Ta gärna del av Boolis senaste analys: Unik analys: Solceller betalar sig dubbelt upp för villaägare – Booli

Sammanfattningsvis är solceller en lönsam och miljövänlig investering som gör dig mer oberoende av att köpa el, minskar dina elkostnader och bidrar till en mer hållbar livsstil. De kunder som väljer Raymonds som leverantör vet att de får solceller med pålitlig teknologi och samtidigt som de får en positiv inverkan på både sin privatekonomi och miljön.

Några av våra smarta produkter

Vanliga frågor

VAD ÄR 1,5-GRADERSMÅLET?


 

  • Parisavtalet är ett globalt klimatavtal som trädde i kraft 2016.
  • Avtalet slår fast att den globala genomsnittliga temperaturökningen ska hållas under
  • 2 grader och helst begränsas till 1,5 grader jämfört med förindustriell tid.

Hur funkar stödtjänster?


Stödtjänster för batterier i hushåll kan erbjuda fördelar som energiförvaring, lastutjämning, nätstabilitet, backup-ström och ekonomiska fördelar. Dessa tjänster bidrar till ett mer hållbart och pålitligt energisystem, både individuellt och på nätet som helhet. FCR-D upp & FCR-D ned innebär att aggregatorn (CheckWatt) skickar en signal till batteriet om i/urladdning av batteriet för att stötta elnätet när det behövs mer eller mindre mängd effekt i nätet. Detta sker automatiskt under korta perioder

 

Vad står kW för?


kW (kilowatt): Enhet för ögonblicklig effekt, dvs. effekten vid ett givet tillfälle.

Vad står kWp för?


kWp (kilowatt-peak): Enhet för nominell kapacitet av en solcellsanläggning.

Vad står kWh för?


kWh (kilowattimme): Enhet för genomsnittlig effekt över tid (kW * h)

Vad betyder i/ur-laddningseffekt?


i/ur-laddningseffekt: Den momentana effekten som ett batteri kan ge som max. C-rate är en benämning för att jämföra energimängd mot maximal effekt som kan ladda i/ur batteriet.

Sök ditt svar