Solceller: Integrerade vs. Utanpåliggande - Raymond
Smart Solar Roof

Solceller: Integrerade vs. Utanpåliggande

Solenergi är inte bara framtidens grej, det är vår grej. Raymond gör allt för att göra solkraft tillgängligt för alla. Nu, låt oss bryta ner skillnaden mellan integrerade och utanpåliggande solceller på ett sätt som gör även solen avundsjuk.

Integrerat Solcellstak

Integrerade solceller ersätter ditt befintliga tak – ett solcellstak helt enkelt. De är diskreta, smälter in och gör sitt jobb utan att stjäla uppmärksamheten. Ett solcellstak är solceller som sömlöst integreras direkt med taket och på så vis bildar själva yttertaket. Resultatet blir en estetiskt tilltalande lösning där traditionell takdesign kombineras med Raymonds senaste högeffektiva solcellsteknik. Solcellstaket kan göra din fastighet självförsörjande. Detta är en lösning som många av våra kunder väljer vid takbyte och nybyggnation.

Utanpåliggande Solceller – För vårt nordiska klimat

Vi tror på att våra kunder vill ha det där “lilla extra” och vi vill erbjuda mer än en traditionell solpanel. Genom våra kravställda utanpåliggande solpaneler uppgraderar vi ditt befintliga tak med framtidens energi, med full anpassning till just ditt hus. Resan till en snygg och högfungerande lösning startar här! Raymonds paneler är utvecklade för nordiskt klimat och har bästa hållfasthet för att klara av de snö och vindlaster vi har i vårt land. Det är som att ha solpaneler som säger: ”Jag är här, jag är stolt och jag gör grannarna gröna av avund.”

Några av våra smarta produkter

Vanliga frågor

Vad händer om du flyttar?


Om du planerar att flytta från din bostad med solcellsanläggning finns det några viktiga steg att ta innan du flyttar ut:

  1. Uppsägning eller överföring av avtal för solcellsanläggningen: För att underlätta för den nya ägaren behöver du antingen säga upp dina avtal för solcellsanläggningen eller överföra dem till den nya ägaren.
  2. Uppsägning av elhandelsavtal och elnätsabonnemang: Liksom vid flytt från en bostad utan solcellsanläggning är det viktigt att säga upp dina avtal för elhandel och elnätsabonnemang.
  3. Överlämning av dokumentation: För att säkerställa en smidig övergång, se till att överlämna all dokumentation om solcellsanläggningen samt eventuella skötselinstruktioner till den nya ägaren.

Att följa dessa steg kommer att bidra till en problemfri övergång för både dig som säljare och den nya ägaren av fastigheten.

Vilka specifika branscher och kundgrupper är mest lämpade för att dra nytta av Solid State teknologin?


Solid State-teknologi är särskilt lämplig för elfordonsindustrin, bärbara elektronikprodukter, energilagring i hem och industri, luftfartsindustrin, medicintekniska produkter och IoT-enheter. Dessa branscher kan dra nytta av högre energitäthet, förbättrad säkerhet, längre livslängd och snabbare laddning som Solid State-teknologin erbjuder.

Vilka säkerhetsfunktioner har Solid State batteriet?


Solid State-batterier är säkrare tack vare fasta elektrolyter, som inte är brandfarliga och inte läcker. De har högre termisk stabilitet, vilket minskar risken för överhettning och termisk rusning. De är också mer resistenta mot kortslutningar, stötar och överladdning, vilket bidrar till ökad säkerhet.

Hur kommer Solid State batteriet att påverka energilagring i hem- och industriella miljöer?


Solid State batterier kan revolutionera energilagring i hem och industri genom högre energitäthet, förbättrad säkerhet och längre livslängd. De kan ladda snabbare, är mer termiskt stabila och erbjuder kompaktare design, vilket gör dem idealiska för energilagring med minskad risk för brand eller läckage.

Vad är de huvudsakliga fördelarna med Solid State-batteriet jämfört med konventionella litiumbatterier?


Solid State batterier erbjuder högre energitäthet, förbättrad säkerhet, längre livslängd, snabbare laddning, mindre temperaturkänslighet och kompakt design jämfört med konventionella litiumbatterier. De fasta elektrolyterna minskar risken för brand och läckage.

Vanliga frågor om Solid State-batterier


Här hittar du svar på vanliga frågor om Solid State-batterier, deras fördelar, säkerhetsfunktioner och vilka branscher som kan dra nytta av denna teknik.

Sök ditt svar