Solceller: Integrerade vs. Utanpåliggande - Raymond
Smart Solar Roof

Solceller: Integrerade vs. Utanpåliggande

Solenergi är inte bara framtidens grej, det är vår grej. Raymond gör allt för att göra solkraft tillgängligt för alla. Nu, låt oss bryta ner skillnaden mellan integrerade och utanpåliggande solceller på ett sätt som gör även solen avundsjuk.

Integrerat Solcellstak

Integrerade solceller ersätter ditt befintliga tak – ett solcellstak helt enkelt. De är diskreta, smälter in och gör sitt jobb utan att stjäla uppmärksamheten. Ett solcellstak är solceller som sömlöst integreras direkt med taket och på så vis bildar själva yttertaket. Resultatet blir en estetiskt tilltalande lösning där traditionell takdesign kombineras med Raymonds senaste högeffektiva solcellsteknik. Solcellstaket kan göra din fastighet självförsörjande. Detta är en lösning som många av våra kunder väljer vid takbyte och nybyggnation.

Utanpåliggande Solceller – För vårt nordiska klimat

Vi tror på att våra kunder vill ha det där “lilla extra” och vi vill erbjuda mer än en traditionell solpanel. Genom våra kravställda utanpåliggande solpaneler uppgraderar vi ditt befintliga tak med framtidens energi, med full anpassning till just ditt hus. Resan till en snygg och högfungerande lösning startar här! Raymonds paneler är utvecklade för nordiskt klimat och har bästa hållfasthet för att klara av de snö och vindlaster vi har i vårt land. Det är som att ha solpaneler som säger: ”Jag är här, jag är stolt och jag gör grannarna gröna av avund.”

Några av våra smarta produkter

Vanliga frågor

VAD ÄR 1,5-GRADERSMÅLET?


 

  • Parisavtalet är ett globalt klimatavtal som trädde i kraft 2016.
  • Avtalet slår fast att den globala genomsnittliga temperaturökningen ska hållas under
  • 2 grader och helst begränsas till 1,5 grader jämfört med förindustriell tid.

Hur funkar stödtjänster?


Stödtjänster för batterier i hushåll kan erbjuda fördelar som energiförvaring, lastutjämning, nätstabilitet, backup-ström och ekonomiska fördelar. Dessa tjänster bidrar till ett mer hållbart och pålitligt energisystem, både individuellt och på nätet som helhet. FCR-D upp & FCR-D ned innebär att aggregatorn (CheckWatt) skickar en signal till batteriet om i/urladdning av batteriet för att stötta elnätet när det behövs mer eller mindre mängd effekt i nätet. Detta sker automatiskt under korta perioder

 

Vad står kW för?


kW (kilowatt): Enhet för ögonblicklig effekt, dvs. effekten vid ett givet tillfälle.

Vad står kWp för?


kWp (kilowatt-peak): Enhet för nominell kapacitet av en solcellsanläggning.

Vad står kWh för?


kWh (kilowattimme): Enhet för genomsnittlig effekt över tid (kW * h)

Vad betyder i/ur-laddningseffekt?


i/ur-laddningseffekt: Den momentana effekten som ett batteri kan ge som max. C-rate är en benämning för att jämföra energimängd mot maximal effekt som kan ladda i/ur batteriet.

Sök ditt svar