Nybyggnation: Varför solceller från start? - Raymond
Smart Solar Roof - nybyggnation Villazero - Fiskarhedenvillan

Nybyggnation: Varför solceller från start?

Som du säkert redan upplevt kräver nyproduktion massor av olika val. Därför har vi gjort processen enkel, där våra högeffektiva lösningar snart blir en av dina mest lönsamma affärer. Att redan från start planera för solceller medför nämligen många fördelar. Bland annat öppnar det upp möjligheter att placera huset i rätt väderstreck, optimera takets lutning samt välja det smartaste systemet för din design – allt för att du ska få ut maximal effekt av din investering. Resultatet? En smidig installation med dold kabeldragning och ett framtidssäkrat hem designat för hög hållbarhet med lågt koldioxidavtryck. Läs vidare och lär dig allt från planering till val av solcellssystem och färdig installation.

Sänk dina elkostnader: Som energiproducent gör du inte bara stora ekonomiska besparingar varje månad utan kan även tjäna pengar på att sälja vidare din överskottsproduktion till elbolagen.

Höj husets värde: Energiklass och driftkostnader påverkar många köpare i valet av bostad, där en solcellsanläggning ökar både intresse och husets värde på andrahandsmarknaden.

Smartare energilösningar: Genom att generera och lagra din egen el i ett batteri får du en ökad egen användning av din solel så att du på natten kan använda den el som du producerat på dagen. Utvecklingen fortsätter att gå framåt, vi är alltid uppdaterade med det senaste.

Lev lite grönare: Att investera i solceller är ett steg mot en mer miljövänlig livsstil. Du minskar ditt koldioxidavtryck och bidrar till en hållbarare framtid för miljön och det svenska elnätet. 

 

Raymond arbetar enbart med solcellsinstallationer, vi är experter på det.
Låt oss hjälpa dig.

Några av våra smarta produkter

Vanliga frågor

VAD ÄR 1,5-GRADERSMÅLET?


 

  • Parisavtalet är ett globalt klimatavtal som trädde i kraft 2016.
  • Avtalet slår fast att den globala genomsnittliga temperaturökningen ska hållas under
  • 2 grader och helst begränsas till 1,5 grader jämfört med förindustriell tid.

Hur funkar stödtjänster?


Stödtjänster för batterier i hushåll kan erbjuda fördelar som energiförvaring, lastutjämning, nätstabilitet, backup-ström och ekonomiska fördelar. Dessa tjänster bidrar till ett mer hållbart och pålitligt energisystem, både individuellt och på nätet som helhet. FCR-D upp & FCR-D ned innebär att aggregatorn (CheckWatt) skickar en signal till batteriet om i/urladdning av batteriet för att stötta elnätet när det behövs mer eller mindre mängd effekt i nätet. Detta sker automatiskt under korta perioder

 

Vad står kW för?


kW (kilowatt): Enhet för ögonblicklig effekt, dvs. effekten vid ett givet tillfälle.

Vad står kWp för?


kWp (kilowatt-peak): Enhet för nominell kapacitet av en solcellsanläggning.

Vad står kWh för?


kWh (kilowattimme): Enhet för genomsnittlig effekt över tid (kW * h)

Vad betyder i/ur-laddningseffekt?


i/ur-laddningseffekt: Den momentana effekten som ett batteri kan ge som max. C-rate är en benämning för att jämföra energimängd mot maximal effekt som kan ladda i/ur batteriet.

Sök ditt svar