Låt oss hjälpas åt!
Att hantera CO2-utsläpp inom Bygg- och Fastighetsbranschen är ett gemensamt ansvar.
I Sverige står byggbranschen för en betydande del, 22%, av landets totala CO2-utsläpp. Det är nu avgörande att hela sektorn tar ett kollektivt ansvar och agerar beslutsamt vid val av byggmaterial och leverantörer för sina projekt.
Raymond har under flera år arbetat med att integrera högeffektiva solceller i byggnader med långa produktgarantier och minimala CO2-utsläpp. Ett framstående exempel på denna strävan är VillaZero-projektet, ett CO2-neutralt hus utvecklat i samarbete med Fiskarhedenvillan. Detta projekt, som producerar mer solel än det förbrukar, vann inte bara solenergipriset utan också Årets Bygge & Green Building Award.
När vi betraktar olika takmaterial, såsom betongtegel och plåt, är det tydligt att de ensamt genererar betydande CO2-utsläpp. Genom att installera solceller minskar dock CO2-belastningen avsevärt, med ungefär 0,5 kg/kWh solel producerad.
Vi strävar efter att utbilda och inspirera kunder, hustillverkare, byggföretag, arkitektfirmor, takföretag och fastighetsbolag för att ställa krav redan i planeringsstadiet för maximal CO2-reduktion över tid. Målet bör vara att taket ska producera den solel som fastigheten förbrukar.
Smart Solar Roof erbjuder många fördelar, inklusive förbättrad kvalitet genom prefabrikation, längre garantier, och minskade installations- och arbetskostnader. Dess klassledande CO2-reduktion över produktens livslängd är betydande och exemplifierar vägen mot en mer hållbar bygg- och fastighetssektor.
Genom att gemensamt arbeta mot dessa mål kan vi göra verklig skillnad för vår miljö och framtida generationer. Låt oss tillsammans sträva efter att göra bygg- och fastighetsbranschen till ledande föregångare inom hållbarhet och CO2-reducering. Vilka är med oss?
Med vår lösenordslösa inloggning behöver du inte komma ihåg några lösenord. Istället använder du en engångskod som skickas till din e-postadress för att logga in.
Visa video
Du kan logga in på flera telefoner med samma konto. Följ bara samma steg på varje enhet.
Så länge du startar appen regelbundet behåller du din inloggning. Om du inte använder appen på länge kan du behöva logga in igen genom att få en ny kod skickad till din e-post.
Du kan logga ut via din profilsida i appen. För att logga in igen behöver du bara en ny kod till den epost du vill logga in med.
Ja, snart kommer du kunna göra det själv. Tills dess kan du kontakta oss på support@raymondsolar.com så ordnar vi det åt dig.
Koden som kommer till din epost fungerar bara en kort stund. Endast personer med tillgång till din e-post kan logga in på ditt konto. Håll din e-post säker genom att använda ett starkt lösenord och tvåfaktorsautentisering. Utöver lösenordslös inloggning används ofta din epost för att återställa lösenord till tjänster, det är därför av yttersta vikt att du håller din epost säker.
Har du fler frågor? Maila oss på support@raymondsolar.com
För att komma igång, ladda ner appen och registrera dig med den e-postadress som är kopplad till din anläggning. Därefter kan du börja använda appen. Funktionaliteten för styrning och ytterligare funktioner kommer successivt att bli tillgänglig i takt med lanseringar och uppdateringar.
Är du befintlig kund till oss idag? Om så är fallet loggar du in med den mejladressen som du har registrerat hos oss för din anläggning. Är du inte kund hos oss idag så får du vänta tills vi släpper en version för de som ej är kund idag.
Ja det har de.
Det är inte helt garanterat, då kompatibiliteten till viss del beror på hur respektive laddbox hanterar OCPP-protokollet och andra tekniska aspekter. För laddboxar som är svåra att styra via vår lösning undersöker vi möjligheten att istället implementera direktstyrning till själva fordonet. Detta skulle kunna möjliggöra en fungerande lösning även om laddboxen i sig inte är fullt kompatibel.
I dagsläget kräver en aggregator fullständig kontroll över batteriet, vilket innebär att vi själva inte kan påverka batteriets styrning om en aggregator används. Vi är dock i dialog med flera aggregatorer, och det finns möjlighet att vi når en överenskommelse med en eller flera av dem. Om så sker kan vi skapa en lösning som möjliggör en mer integrerad funktionalitet mellan våra system och aggregatorns styrning, vilket skulle stärka synergierna.