Hur är läget? - Raymond
Raymond har installerat solceller i Ytterby och i videon berättar kunden om sin upplevelse.

Hur är läget?

I vårt första möte går vi igenom husets placering, design och beräknar dess energipotential. Solceller kan placeras i alla riktningar av ett tak, men husets läge och väderstreck har en
avgörande roll i hur hög effekt du kan få ut av din anläggning. Mest effektivt är ett södertak, men idag placerar man även på väst eller östtak och i en del fall även på mer flacka norrtak. Genom att komma in tidigt i processen kan vi även påverka att detaljer som skorstenar, stegar, avluftningar, utblås som avsevärt förbättrar installationen.

Plåt, papp, betongtegel eller tegel? Oavsett vilket takmaterial ni bestämt er för att använda levererar vi alltid en snö- och vindlastberäkning för projektet. Det är en extra garanti och dokumentation på att er anläggning är anpassad efter just er husdesign samt var i landet huset står. Beroende på val av takmaterial används olika typer infästningar vid installationen, så skulle ni under projektet byta takmaterial är det väldigt viktigt att i god tid höra av er till oss.

Några av våra smarta produkter

Vanliga frågor

VAD ÄR 1,5-GRADERSMÅLET?


 

  • Parisavtalet är ett globalt klimatavtal som trädde i kraft 2016.
  • Avtalet slår fast att den globala genomsnittliga temperaturökningen ska hållas under
  • 2 grader och helst begränsas till 1,5 grader jämfört med förindustriell tid.

Hur funkar stödtjänster?


Stödtjänster för batterier i hushåll kan erbjuda fördelar som energiförvaring, lastutjämning, nätstabilitet, backup-ström och ekonomiska fördelar. Dessa tjänster bidrar till ett mer hållbart och pålitligt energisystem, både individuellt och på nätet som helhet. FCR-D upp & FCR-D ned innebär att aggregatorn (CheckWatt) skickar en signal till batteriet om i/urladdning av batteriet för att stötta elnätet när det behövs mer eller mindre mängd effekt i nätet. Detta sker automatiskt under korta perioder

 

Vad står kW för?


kW (kilowatt): Enhet för ögonblicklig effekt, dvs. effekten vid ett givet tillfälle.

Vad står kWp för?


kWp (kilowatt-peak): Enhet för nominell kapacitet av en solcellsanläggning.

Vad står kWh för?


kWh (kilowattimme): Enhet för genomsnittlig effekt över tid (kW * h)

Vad betyder i/ur-laddningseffekt?


i/ur-laddningseffekt: Den momentana effekten som ett batteri kan ge som max. C-rate är en benämning för att jämföra energimängd mot maximal effekt som kan ladda i/ur batteriet.

Sök ditt svar