Hur är läget? - Raymond
Raymond har installerat solceller i Ytterby och i videon berättar kunden om sin upplevelse.

Hur är läget?

I vårt första möte går vi igenom husets placering, design och beräknar dess energipotential. Solceller kan placeras i alla riktningar av ett tak, men husets läge och väderstreck har en
avgörande roll i hur hög effekt du kan få ut av din anläggning. Mest effektivt är ett södertak, men idag placerar man även på väst eller östtak och i en del fall även på mer flacka norrtak. Genom att komma in tidigt i processen kan vi även påverka att detaljer som skorstenar, stegar, avluftningar, utblås som avsevärt förbättrar installationen.

Plåt, papp, betongtegel eller tegel? Oavsett vilket takmaterial ni bestämt er för att använda levererar vi alltid en snö- och vindlastberäkning för projektet. Det är en extra garanti och dokumentation på att er anläggning är anpassad efter just er husdesign samt var i landet huset står. Beroende på val av takmaterial används olika typer infästningar vid installationen, så skulle ni under projektet byta takmaterial är det väldigt viktigt att i god tid höra av er till oss.

Några av våra smarta produkter

Vanliga frågor

Vilka specifika branscher och kundgrupper är mest lämpade för att dra nytta av Solid State teknologin?


Solid State-teknologi är särskilt lämplig för elfordonsindustrin, bärbara elektronikprodukter, energilagring i hem och industri, luftfartsindustrin, medicintekniska produkter och IoT-enheter. Dessa branscher kan dra nytta av högre energitäthet, förbättrad säkerhet, längre livslängd och snabbare laddning som Solid State-teknologin erbjuder.

Vilka säkerhetsfunktioner har Solid State batteriet?


Solid State-batterier är säkrare tack vare fasta elektrolyter, som inte är brandfarliga och inte läcker. De har högre termisk stabilitet, vilket minskar risken för överhettning och termisk rusning. De är också mer resistenta mot kortslutningar, stötar och överladdning, vilket bidrar till ökad säkerhet.

Hur kommer Solid State batteriet att påverka energilagring i hem- och industriella miljöer?


Solid State batterier kan revolutionera energilagring i hem och industri genom högre energitäthet, förbättrad säkerhet och längre livslängd. De kan ladda snabbare, är mer termiskt stabila och erbjuder kompaktare design, vilket gör dem idealiska för energilagring med minskad risk för brand eller läckage.

Vad är de huvudsakliga fördelarna med Solid State-batteriet jämfört med konventionella litiumbatterier?


Solid State batterier erbjuder högre energitäthet, förbättrad säkerhet, längre livslängd, snabbare laddning, mindre temperaturkänslighet och kompakt design jämfört med konventionella litiumbatterier. De fasta elektrolyterna minskar risken för brand och läckage.

Vanliga frågor om Solid State-batterier


Här hittar du svar på vanliga frågor om Solid State-batterier, deras fördelar, säkerhetsfunktioner och vilka branscher som kan dra nytta av denna teknik.

Vad är det för skillnad på Semi Solid State och full Solid State?


I full Solid State så är alla delar fasta ämnen, medans i Semi Solid State så är en liten del fortfarande flytande. 

Sök ditt svar