Att hantera CO2-utsläpp inom Bygg- och Fastighetsbranschen är ett gemensamt ansvar! - Raymond
Smart Solar Roof

Att hantera CO2-utsläpp inom Bygg- och Fastighetsbranschen är ett gemensamt ansvar!

Låt oss hjälpas åt!

Att hantera CO2-utsläpp inom Bygg- och Fastighetsbranschen är ett gemensamt ansvar.

I Sverige står byggbranschen för en betydande del, 22%, av landets totala CO2-utsläpp. Det är nu avgörande att hela sektorn tar ett kollektivt ansvar och agerar beslutsamt vid val av byggmaterial och leverantörer för sina projekt.

Raymond har under flera år arbetat med att integrera högeffektiva solceller i byggnader med långa produktgarantier och minimala CO2-utsläpp. Ett framstående exempel på denna strävan är VillaZero-projektet, ett CO2-neutralt hus utvecklat i samarbete med Fiskarhedenvillan. Detta projekt, som producerar mer solel än det förbrukar, vann inte bara solenergipriset utan också Årets Bygge & Green Building Award.

När vi betraktar olika takmaterial, såsom betongtegel och plåt, är det tydligt att de ensamt genererar betydande CO2-utsläpp. Genom att installera solceller minskar dock CO2-belastningen avsevärt, med ungefär 0,5 kg/kWh solel producerad.

Vi strävar efter att utbilda och inspirera kunder, hustillverkare, byggföretag, arkitektfirmor, takföretag och fastighetsbolag för att ställa krav redan i planeringsstadiet för maximal CO2-reduktion över tid. Målet bör vara att taket ska producera den solel som fastigheten förbrukar.

Smart Solar Roof erbjuder många fördelar, inklusive förbättrad kvalitet genom prefabrikation, längre garantier, och minskade installations- och arbetskostnader. Dess klassledande CO2-reduktion över produktens livslängd är betydande och exemplifierar vägen mot en mer hållbar bygg- och fastighetssektor.

Genom att gemensamt arbeta mot dessa mål kan vi göra verklig skillnad för vår miljö och framtida generationer. Låt oss tillsammans sträva efter att göra bygg- och fastighetsbranschen till ledande föregångare inom hållbarhet och CO2-reducering. Vilka är med oss?

Några av våra smarta produkter

Vanliga frågor

Vilka specifika branscher och kundgrupper är mest lämpade för att dra nytta av Solid State teknologin?


Solid State-teknologi är särskilt lämplig för elfordonsindustrin, bärbara elektronikprodukter, energilagring i hem och industri, luftfartsindustrin, medicintekniska produkter och IoT-enheter. Dessa branscher kan dra nytta av högre energitäthet, förbättrad säkerhet, längre livslängd och snabbare laddning som Solid State-teknologin erbjuder.

Vilka säkerhetsfunktioner har Solid State batteriet?


Solid State-batterier är säkrare tack vare fasta elektrolyter, som inte är brandfarliga och inte läcker. De har högre termisk stabilitet, vilket minskar risken för överhettning och termisk rusning. De är också mer resistenta mot kortslutningar, stötar och överladdning, vilket bidrar till ökad säkerhet.

Hur kommer Solid State batteriet att påverka energilagring i hem- och industriella miljöer?


Solid State batterier kan revolutionera energilagring i hem och industri genom högre energitäthet, förbättrad säkerhet och längre livslängd. De kan ladda snabbare, är mer termiskt stabila och erbjuder kompaktare design, vilket gör dem idealiska för energilagring med minskad risk för brand eller läckage.

Vad är de huvudsakliga fördelarna med Solid State-batteriet jämfört med konventionella litiumbatterier?


Solid State batterier erbjuder högre energitäthet, förbättrad säkerhet, längre livslängd, snabbare laddning, mindre temperaturkänslighet och kompakt design jämfört med konventionella litiumbatterier. De fasta elektrolyterna minskar risken för brand och läckage.

Vanliga frågor om Solid State-batterier


Här hittar du svar på vanliga frågor om Solid State-batterier, deras fördelar, säkerhetsfunktioner och vilka branscher som kan dra nytta av denna teknik.

Vad är det för skillnad på Semi Solid State och full Solid State?


I full Solid State så är alla delar fasta ämnen, medans i Semi Solid State så är en liten del fortfarande flytande. 

Sök ditt svar