Växelriktare, smartmätare, batterier och laddboxar – solceller är så mycket mer än bara panelerna på taket. Våra system är modulära, där du direkt eller stegvis kan utöka din anläggning med nya produkter för en tryggare ellagring. Nästan all utrustning placeras inomhus, där vi tillsammans hittar rätt skyddade utrymmen för högsta driftsäkerhet och att regelefterlevnad.
Växelriktare & Smartmätare, omvandlar panelernas ström till el som kan användas i huset eller säljas vidare ut på nätet. Eftersom den kan låta lite när den är i drift placeras den med fördel i garage, förråd eller annat avsides utrymme. Smartmätare ansluts till din elmätare så den kan mäta din totala elförbrukning och ge dig en bättre koll på hur mycket av din solelsproduktion som används av dig och hur mycket som du säljer tillbaks till elnätet.
Batterier kan användas till flera olika saker, tex. att öka egen användningen, spara solenergi som produceras på dagen till användandet när solen inte lyser. Lagringen av energi i batteriet gör det möjligt att köpa billigare el under dygnet för användande när elen är som dyrast. Det finns även olika stödtjänster som kan vara aktuella beroende på vilken utrustning man väljer eller var i landet som du befinner dig.
Batteri är köldkänsliga och ska alltid stå i tempererade utrymmen, mest fördelaktigt i förråd, garage eller annat utrymme. På grund av deras vikt placeras de gärna på golvet, förslagsvis där det finns möjlighet att bygga ut om man vill utöka lagringen. Eftersom de ska anslutas direkt till växelriktaren är det smart att välja ett utrymme där båda får plats.
Laddboxar tillför el till din elbil och placeras i närheten av din elbil, i garage, fasad eller carport.
De säljs vanligtvis i 11kW eller 22kW och kräver då en likvärdig anslutning mot elcentral eller undercentral. Beroende på modell kan bilen laddas genom tillhörande app som kräver en nätverks-
anslutning genom WiFi, även om en direktkabel från routern är att föredra.
Med vår lösenordslösa inloggning behöver du inte komma ihåg några lösenord. Istället använder du en engångskod som skickas till din e-postadress för att logga in.
Visa video
Du kan logga in på flera telefoner med samma konto. Följ bara samma steg på varje enhet.
Så länge du startar appen regelbundet behåller du din inloggning. Om du inte använder appen på länge kan du behöva logga in igen genom att få en ny kod skickad till din e-post.
Du kan logga ut via din profilsida i appen. För att logga in igen behöver du bara en ny kod till den epost du vill logga in med.
Ja, snart kommer du kunna göra det själv. Tills dess kan du kontakta oss på support@raymondsolar.com så ordnar vi det åt dig.
Koden som kommer till din epost fungerar bara en kort stund. Endast personer med tillgång till din e-post kan logga in på ditt konto. Håll din e-post säker genom att använda ett starkt lösenord och tvåfaktorsautentisering. Utöver lösenordslös inloggning används ofta din epost för att återställa lösenord till tjänster, det är därför av yttersta vikt att du håller din epost säker.
Har du fler frågor? Maila oss på support@raymondsolar.com
För att komma igång, ladda ner appen och registrera dig med den e-postadress som är kopplad till din anläggning. Därefter kan du börja använda appen. Funktionaliteten för styrning och ytterligare funktioner kommer successivt att bli tillgänglig i takt med lanseringar och uppdateringar.
Är du befintlig kund till oss idag? Om så är fallet loggar du in med den mejladressen som du har registrerat hos oss för din anläggning. Är du inte kund hos oss idag så får du vänta tills vi släpper en version för de som ej är kund idag.
Ja det har de.
Det är inte helt garanterat, då kompatibiliteten till viss del beror på hur respektive laddbox hanterar OCPP-protokollet och andra tekniska aspekter. För laddboxar som är svåra att styra via vår lösning undersöker vi möjligheten att istället implementera direktstyrning till själva fordonet. Detta skulle kunna möjliggöra en fungerande lösning även om laddboxen i sig inte är fullt kompatibel.
I dagsläget kräver en aggregator fullständig kontroll över batteriet, vilket innebär att vi själva inte kan påverka batteriets styrning om en aggregator används. Vi är dock i dialog med flera aggregatorer, och det finns möjlighet att vi når en överenskommelse med en eller flera av dem. Om så sker kan vi skapa en lösning som möjliggör en mer integrerad funktionalitet mellan våra system och aggregatorns styrning, vilket skulle stärka synergierna.