Stockholm - Raymond

Stockholm

Raymond erbjuder solceller i Stockholm. Vi hjälper privatpersoner, bostadsrättsföreningar, hustillverkare, industrier, fastighetsägare och byggbolag att installera solcellsanläggningar. Med solceller kan du halvera din elräkning, tjäna pengar på din överskottsel och –samtidigt öka värdet på din bostad. Du bidrar också till ett grönare och mer hållbart Sverige.

Investerar du i ett batteri kan du också lagra överskottsel. Batteriet laddas under dagens soltimmar. På det sättet kan du använda den lagrade elen på kvällen när det är som dyrast att köpa el. Vi har utvecklat solpaneler anpassade efter det nordiska klimatet. Det innebär att du får den bästa möjliga avkastningen på din anläggning och service direkt av tillverkaren. Raymond hjälper dig med allt från projektering till installation .

 

 

Lönar det sig att investera i solceller?

Ja, att installera solceller är en lönsam investering. En vanlig anläggning på 10 kWh tar cirka 10 år att betala av. Därefter har du 20 år där du enbart tjänar pengar på din investering. Du bidrar också till att göra Sverige fossilfritt med hjälp av förnybar energi.

Om du kombinerar med ett batteri kan du se till att du enbart betalar för elen när den är som billigast. Du lagrar el under dagen och använder sedan den lagrade elen på kvällen.

 

Jag vill veta mer

Jag samtycker till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med er GDPR-policy

Prata med en nörd

Om det någon som förstår sig på allt detta så är det Roland. De frågor du inte hittar svar på hemsidan tar han hand om. Maila eller ring direkt! 

Roland Pihlström

Telefon:

Vanliga frågor

VAD ÄR 1,5-GRADERSMÅLET?


 

  • Parisavtalet är ett globalt klimatavtal som trädde i kraft 2016.
  • Avtalet slår fast att den globala genomsnittliga temperaturökningen ska hållas under
  • 2 grader och helst begränsas till 1,5 grader jämfört med förindustriell tid.

Hur funkar stödtjänster?


Stödtjänster för batterier i hushåll kan erbjuda fördelar som energiförvaring, lastutjämning, nätstabilitet, backup-ström och ekonomiska fördelar. Dessa tjänster bidrar till ett mer hållbart och pålitligt energisystem, både individuellt och på nätet som helhet. FCR-D upp & FCR-D ned innebär att aggregatorn (CheckWatt) skickar en signal till batteriet om i/urladdning av batteriet för att stötta elnätet när det behövs mer eller mindre mängd effekt i nätet. Detta sker automatiskt under korta perioder

 

Vad står kW för?


kW (kilowatt): Enhet för ögonblicklig effekt, dvs. effekten vid ett givet tillfälle.

Vad står kWp för?


kWp (kilowatt-peak): Enhet för nominell kapacitet av en solcellsanläggning.

Vad står kWh för?


kWh (kilowattimme): Enhet för genomsnittlig effekt över tid (kW * h)

Vad betyder i/ur-laddningseffekt?


i/ur-laddningseffekt: Den momentana effekten som ett batteri kan ge som max. C-rate är en benämning för att jämföra energimängd mot maximal effekt som kan ladda i/ur batteriet.

Sök ditt svar

Fler av våra smarta produkter