Passa på att få 50% avdrag på batteri! - Raymond

Passa på att få 50% avdrag på batteri!

Vi vill ta tillfället i akt att uppmärksamma dig på en viktig utveckling för dig som funderar på solceller med batteri eller som har solceller och är ägare av en hybridväxelriktare.

 

Under det senaste året har det skett betydande framsteg som ökar fördelarna med att installera ett batteri. Dessa tekniska förbättringar har inneburit att efterfrågan på batterier har ökat markant. Som en följd av detta har Skatteverket begärt att regeringen undersöker lagstiftningen för att anpassa avdragsmöjligheterna för batterier. Enligt vår tolkning kommer avdragsmöjligheten snart att justeras ner från nuvarande 50% till 20%, likt avdraget för solceller. Vår branschorganisation, Svensk Solenergi är inne på samma linje och försöker driva igenom detta hos regeringen.

 

Detta innebär att det nu är en utmärkt tidpunkt att överväga att köpa ett batteri innan avdragen minskar. Vi har ännu inte fått exakt information om när denna förändring kommer att träda i kraft, men Skatteverket har informerat regeringen om att detta är en brådskande fråga.

 

Om du är intresserad av att dra nytta av det nuvarande avdraget på 50% rekommenderar vi starkt att du kontaktar oss på info@raymondsolar.com eller din säljare direkt så att vi kan hjälpa dig med att genomföra ditt köp.


Vill du läsa mer hänvisar vi till Skatteverket.

 

Jag vill veta mer

Befintligt hus

Nyproduktion

Funderar på att bygga ett A-hus

Jag samtycker till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med er GDPR-policy

Så gör andra

Intresserad av hur våra lösningar får fart på det svenska näringslivet? Titta gärna på några av våra referensprojekt och se hur vi har hjälpt andra företag och organisationer att effektivisera sin energianvändning och minska koldioxidutsläppen.