Raymond välkomnar nya EU-regler och står redo att möta efterfrågan med sina innovativa soltakslösningar. - Raymond

Raymond välkomnar nya EU-regler och står redo att möta efterfrågan med sina innovativa soltakslösningar.

Med den nya EU-lagstiftningen som kräver att alla nya byggnader senast 2028 och bostadshus som genomgår större renoveringar senast 2032 ska ha solceller på taken är Raymond redo att möta nya lagkrav.

I ljuset av det nyligen röstade förslaget om revidering av direktivet om byggnaders energiprestanda (EPBD) och den ambitiösa REPowerEU-planen från EU-kommissionen, som syftar till att minska beroendet av energiimport från Ryssland och höja målen för förnybar energi och energieffektivisering, är Raymond väl positionerat för att möta dessa utmaningar och bidra till en mer hållbar framtid.

Raymond menar att integrerade solcellstak kommer att vara standarden i framtiden, istället för att lägga utanpåliggande solpaneler. Det blir både ett mer klimatsmart och kostnadseffektivt alternativ. Raymond har redan tagit fram och erbjuder det efterfrågade Smart Solar Roof som möter kraven vid renovering och nybyggnation.

”Det är hög tid att vi tar dessa ambitiösa steg tillsammans för en hållbar framtid.”

Lina Jeverstam, VD för Raymond, välkomnar EU-direktivet och säger: ”Det är hög tid att vi tar dessa ambitiösa steg tillsammans för en hållbar framtid.” Raymond ser fram emot att möta de nya lagkraven och bidra till att uppnå EU:s mål för förnybar energi och energieffektivisering. ”Raymond erbjuder redan färdiga tak med solceller är stolta över att kunna erbjuda våra högt kravställda solcellslösningar och unikt integrerade soltak för att stödja den gröna omställningen för byggnader i Europa.”, tillägger Jeverstam.

Raymond har redan visat att deras teknik och anpassningsförmåga är en viktig del i övergången till hållbar energi och minskade koldioxidutsläpp. Genom att fortsätta erbjuda innovativa och hållbara lösningar är Raymond redo att bidra till att förverkliga EU:s vision för en mer energieffektiv och klimatneutral framtid.

Raymond, en ledande aktör inom solenergi och innovativa solcellslösningar, har utvecklat ett unikt integrerade soltaket Smart Solar Roof som ger effektiva, estetiska och hållbara lösningar för både nya och renoverade byggnader.

Läs mer i EU Pressrelease: https://ec.europa.eu/com…/presscorner/detail/en/ip_22_3131

Fler nyheter från Raymond