Prisbelönt världsnyhet hänger hos Raymond på Nordbygg! - Raymond
På Nordbygg hänger det prefabricerade solcellstaket Smart Solar Roof i Raymonds monter. Solceller som integreras direkt i taket.

Prisbelönt världsnyhet hänger hos Raymond på Nordbygg!

Raymond Solar, impactbolaget inom solcellsteknik, bjuder in till monter A24:10 på Nordbygg för att uppleva den världsunika och prisbelönta innovationen, Smart Solar Roof. Det här är den första lösningen i världen som erbjuder prefabricerade solcellstak, vilket revolutionerar solcellbranschen, takbranschen och installationsbranschen.

Framtidens Solenergi – Snabbare, Snyggare, Säkrare och mer hållbar

Med prefabricerade sektioner på upp till 8 x 4 meter kan ett villatak installeras på bara några timmar. Dessutom underlättar det patentgodkända montage- och lyftsystemet installationsarbetet avsevärt jämfört med traditionella metoder, vilket skapar helt nya förutsättningar för tak- och installationsbranschen. Raymonds prefabricerade solcellstak har även en 85% lägre CO2-påverkan jämfört med konventionella betongtegeltak med utanpåliggande solcellspaneler.

"Nordbygg är ett fantastiskt tillfälle för oss att visa upp vår teknologi och knyta kontakter med arkitekter, byggherrar, takfirmor och fastighetsbolag som vill ligga i framkant. Detta är framtidens taklösning och vi står redo att möta EU-direktivets krav på att samtliga nya kommersiella och offentliga byggnader från och med 2026 ska vara försedda med solpaneler" säger Raymonds CTO Mattias Hansson och fortsätter. "Vi har valt att exponera en hängande sektion av vårt prefabricerade solcellstak för att visa hur snabbt och effektivt det kan installeras."

Raymond vann, tillsammans med Ivar Kjellberg Fastighets AB, Solenergipriset 2024 för deras projekt vid Förskolan Brämaregården. De är otroligt stolta över att, för andra gången, ha fått utmärkelsen Årets Anläggning Byggnad. Denna gång vann de för sin innovation, teknologi och design vilket även presenteras och uppmärksammas under Nordbygg.

Ett kompetent och erfaret team finns på plats för att svara på dina frågor, visa innovativ teknik och demonstrera en hängande sektion av Smart Solar Roof. Vi pratar dessutom om integrerade solcellslösningar på energiscenen varje dag.

Låt oss mötas på Nordbygg och tillsammans bygga en hållbar framtid.

Fler nyheter från Raymond