Mattias Weinhandl investerar i Raymonds solenergisatsning

januari 18, 2024

NHL-stjärnan Mattias Weinhandl investerar i impactbolaget Raymond. Weinhandl, tidigare framstående hockeyspelare och numera ängelinvesterare, stödjer Raymonds framsteg mot en stor satsning och nyskapande lösningar inom solcellsmarknaden.

Raymond, känt för sina innovativa solcellslösningar och senaste lanseringen av prefabricerade solcellstak, befinner sig i en tillväxtfas med flera nya produkter under utveckling. Mattias Weinhandl har anslutit sig till en imponerande skara investerare, där redan flera erfarna profiler och investerare ingår.

"I dagens läge behöver vi verkligen ställa om till mer förnybar energi, och Raymond som bolag tilltalar mig på många nivåer. Teamets kompetens, engagemang, deras höga ambitioner och drivet att bygga en kultur och laganda är avgörande för långsiktig framgång. Jag är imponerad av SmartSolarRoof, vilket är en av anledningarna till att jag tror så starkt på bolaget," säger Mattias Weinhandl om sin investering.

Weinhandl betonar sitt engagemang för att stödja företag och entreprenörer som strävar efter att bygga hållbara samhällen för framtiden.

-Sedan 2019 har Raymond positionerat sig som en svensk ledande aktör inom solenergi genom sina egenutvecklade solcellslösningar. Mattias Weinhandl tillför inte bara kapital utan också värdefull kunskap till vårt växande företag. Vi är stolta över att ha honom ombord på vår fortsatta resa mot en grönare framtid," säger VD Lina Jeverstam.

Investeringen från Mattias Weinhandl möjliggör en ökad tillväxttakt och bidrar till den övergripande målsättningen – en snabbare omställning till förnybar energi. Raymonds vision om att göra solenergi tillgänglig för alla stärks ytterligare med detta nya och spännande partnerskap.

Fler nyheter från Raymond