EN INVESTERING SKA VARA LÖNSAM – RAYMOND GÖR BATTERIET TILL EN SMART AFFÄR - Raymond

EN INVESTERING SKA VARA LÖNSAM – RAYMOND GÖR BATTERIET TILL EN SMART AFFÄR

För Raymond handlar det inte bara om att göra det enkelt för alla att dra nytta av solens energi, utan också om att göra det smidigt att tjäna pengar på sitt batteri. ”Vi levererar helhetslösningen, från planering och projektering till installation.”

Det senaste är flex- och stödtjänsten RayFlex som i kombination med ett batteri ger möjlighet till hög avkastning och utgör därmed en mycket attraktiv investeringsmöjlighet.

– Skiftet till ett elnät med mer förnybar energi skapar nya utmaningar i elnätet. Svenska kraftnät tillsammans med balansansvariga elbolag har därför ett stort behov av kraftfulla, reaktiva effekter för att snabbt kunna stabilisera elnätet. Batterier lämpar sig väldigt väl för denna uppgift och nu har lösningar som Rayflex möjliggjort att flera mindre batterier kan kombineras och därmed bidra till att stötta elnätet, vilket våra kunder får överraskande bra betalt för säger Gustav Levin, teknisk säljchef på Raymond. 

RayFlex tillåter samarbetspartnern Checkwatt att låna ut kundens batteri till Svenska Kraftnät. Då kopplas det samman med andra batterier i ett virtuellt kraftverk för att därmed kunna stötta elnätet vid behov. Du som RayFlexkund får betalt för att ditt batteri står redo som backup, om elnätet behöver det, vilket idag ger en avkastning på i snitt 12kr per kW och dag. En villakunds batteri ger baserat på de senaste 24 månaderna cirka 40 000kr i ren intäkt per år.

– För en hållbar omställning är det nödvändigt att se helheten där solceller, batterier, laddboxar och värmepumpar samverkar för optimal användning och lagring. Solceller
genererar ren energi, batterier lagrar överskottsel, smarta laddboxar möjliggör skonsam laddning när elen är billig och värmepumpar effektiviserar inomhusklimatet. Vi vill
vara med och driva den utvecklingen, för att bidra till den gröna omställningen samtidigt som våra tjänster sänker energikostnader och ger en fin intäkt till kundens plånbok över många år framöver säger Maria Thylén, marknadschef på Raymond.

Fler nyheter från Raymond