Ivar Kjellberg - Raymond
Ivar Kjellberg installerar solceller från Raymond. De har installerat ett integrerat solcellstak i prefab från Raymond.

Ivar Kjellberg

Raymond har tillsammans med Ivar Kjellberg Fastighets AB tilldelats det prestigefyllda Solenergipriset 2024 för deras banbrytande projekt på Förskolan Brämaregården. Projektet har utmärkts som Årets Anläggning Byggnad i Solenergipriset och hyllats för stor innovationskraft, teknologi och design.

Raymonds Smart Solar Roof innovativa metod möjliggjorde en smidig och säker installation av solcellstaket på Förskolan Brämaregården, ägd av Ivar Kjellberg Fastighets AB. 144 stycken 400W solcellspaneler, installerades på endast fyra timmar genom 15 prefabricerade element som lyftes på plats med en hjälp av en kran. Anläggningen har en förväntad årsproduktion på 47,232 kWh.

 

Juryns motivering
Med stor innovationskraft och känsla för det estetiska har Raymond Solar tillsammans med Ivar Kjellbergs fastighets skapat en solelsanläggning som med nya metoder sparar monteringstid och samtidigt är vacker att beskåda.

Genom den nya produktions- och installationsmetoden för Smart Solar Roof har monteringsarbetet standardiserats. Det förenklade monteringsarbetet pressar inte bara installationstiden utan skapar också en bättre arbetsmiljö för takarbetet. Den innovativa prefablösningen har ett flertal patent och bottnar i ett unikt utvecklingsarbete där design, funktion och montering har satts i fokus.

Ivar Kjellberg Fastighets AB har genom sin satsning bidragit till utvecklingsarbetet. Med installationen på Brämaregårdens förskola lyfter Raymond Solar solcellsmontaget till helt nya dimensioner, som kan användas vid såväl nyproduktion som vid byte av taktäckningsmaterial

Prata med en nörd

Om det är någon som förstår sig på allt detta så är det vår solcellsexpert. Vi finns här för att hjälpa dig med teknisk rådgivning, projektering och leverans av solenergilösningar för er fastighet.

De frågor du inte hittar svar på hemsidan tar han hand om. Maila eller ring direkt!

Magnus Stakkestad

Telefon:

Fler nyheter från Raymond