Solparker - Raymond

Solparker

Solparker är större anläggningar för solenergiproduktion och spelar en viktig roll i omställningen till förnybar energi. Allt fler svenska markägare börjar nu få upp ögonen för hur solenergi kan stötta driften av deras verksamheter – en positiv trend som vi gärna är med och stöttar. Oavsett era behov och förutsättningar erbjuder vi skräddarsydda solcellsanläggningar som optimerar energiproduktionen och bidrar till en grönare framtid.

Läs mer om våra fyra främsta argument till varför solceller är framtiden.

Minska era elkostnader
Genom att installera solceller på er mark kan ni i stort sett bli självförsörjande på energi. De flesta platta, öppna ytor erbjuder ideala förhållanden för att installera solceller vilket är en outnyttjad potential som är värd att utforska.

Var snäll mot naturen
Till skillnad från bullriga vindkraftverk och blockerande vattenkraftverk påverkar inte solcellsparker den omgivande naturen det minsta. Med en knäpptyst drift störs varken djur, natur eller grannar heller av din elproduktion.

Öka värdet på er mark
Solenergi är en långsiktig investering med låg miljöpåverkan som kommer att tjäna er under många decennier. Att det dessutom kräver minimalt underhåll och kommer att höja värdet på era marktillgångar gör det till ett smart och enkelt val.

Gör ett ställningstagande
Genom att investera i solceller stödjer ni en förnybar energikälla och minskar er miljöpåverkan. Med en tydlig miljöprofil visar ni även er omgivning att ni är engagerade i en hållbar framtid – ett allt viktigare argument som bland potentiella kunder. 

Garantier

Vi förstår vikten av trygghet och långvarig prestanda för solparker. Våra solcellsanläggningar för solparker levereras med omfattande garantier och kvalitetssäkrade komponenter för att säkerställa pålitlig och effektiv drift. Läs mer om våra garantier och trygghetsåtgärder för solparker.

Prata med en nörd

Om det någon som förstår sig på allt detta så är det Magnus Stakkestad. Han hjälper alla typer av verksamheter att ta vara på solens kraft. Tveka inte, maila eller ring direkt! 

Magnus Stakkestad

Telefon:

Vanliga frågor

VAD ÄR 1,5-GRADERSMÅLET?


 

  • Parisavtalet är ett globalt klimatavtal som trädde i kraft 2016.
  • Avtalet slår fast att den globala genomsnittliga temperaturökningen ska hållas under
  • 2 grader och helst begränsas till 1,5 grader jämfört med förindustriell tid.

Hur funkar stödtjänster?


Stödtjänster för batterier i hushåll kan erbjuda fördelar som energiförvaring, lastutjämning, nätstabilitet, backup-ström och ekonomiska fördelar. Dessa tjänster bidrar till ett mer hållbart och pålitligt energisystem, både individuellt och på nätet som helhet. FCR-D upp & FCR-D ned innebär att aggregatorn (CheckWatt) skickar en signal till batteriet om i/urladdning av batteriet för att stötta elnätet när det behövs mer eller mindre mängd effekt i nätet. Detta sker automatiskt under korta perioder

 

Vad står kW för?


kW (kilowatt): Enhet för ögonblicklig effekt, dvs. effekten vid ett givet tillfälle.

Vad står kWp för?


kWp (kilowatt-peak): Enhet för nominell kapacitet av en solcellsanläggning.

Vad står kWh för?


kWh (kilowattimme): Enhet för genomsnittlig effekt över tid (kW * h)

Vad betyder i/ur-laddningseffekt?


i/ur-laddningseffekt: Den momentana effekten som ett batteri kan ge som max. C-rate är en benämning för att jämföra energimängd mot maximal effekt som kan ladda i/ur batteriet.

Sök ditt svar