Bostadsrättsföreningar - Raymond

Bostadsrättsföreningar

Lägre driftskostnader, minskade elkostnader och en bättre miljöprofil – att skaffa solceller till er bostadsrättsförening är enkelt och kommer snart visa sig vara en lönsam investering för alla medlemmar. Men även om fördelarna är många finns några viktiga aspekter att tänka på innan ni sätter igång. Först krävs ett godkännande från styrelsen eller beslut på en stämma. Hör bara av er till oss så hjälper vi er att ta fram rätt underlag och en kostnadsfri offert att presentera.

Våra solceller från Raymond har lång livstid, så innan ni sätter igång kan det även vara smart att först låta besiktiga takets solläge och skick. Förutom vanliga solpaneler som installeras på ert befintliga tak kan vi även erbjuda vårt senaste SmartSolarRoof. Det ser ut som ett helt vanligt tak och är ett bra alternativ om ni ändå går i tankar att byta ut taket. Följer solcellerna takets lutning krävs normalt sett inget bygglov utan installationen kan ske omgående.

 

"Vi valde SmartSolarRoof från Raymond för att det är snyggt och ser ut som ett riktigt tak. Smart Solar Roof har lång produktgaranti på 30 år och att man kan gå på det med bibehållen garanti."
- Jonas Hjelm, Ordförande, BRF Galberget Halmstad

 

Läs mer om våra fyra främsta argument till varför solceller är framtiden för er BRF. 

Minska era elkostnader
Genom att installera solceller i er BRF kan varje enskild medlem minska mellan 20-40% av sina elkostnader varje år. Då räknar vi inte med fastighetens elförbrukning av ventilation, belysning, hissar, tvättstugor och uppvärmning av allmänrum som solcellsanläggningen kommer att täcka. 

Dela på abonnemanget
Som elproducenter i ett flerbostadshus kan ni gå samman och använda en gemensam elmätare. På så sätt kan varje lägenhet dra nytta av den el som solcellerna producerar och endast betala för den el som förbrukas – ett smidigt sätt att minska kostnaderna för alla medlemmar.

Välj en grönare profil
Genom att investera i solceller stödjer ni en hållbar energikälla och minskar er miljöpåverkan. Med en tydlig miljöprofil visar ni dessutom att er BRF är engagerad i en hållbar framtid – ett allt viktigare argument som attraherar många sökande när de letar nytt boende. 

Öka fastighetens värde
Solceller är en långsiktig investering med låg miljöpåverkan som kommer att tjäna er under många decennier. Att det dessutom kräver minimalt underhåll och kommer att höja värdet på hela fastigheten ser vi bara som grädde på moset. Eller solceller på taket – om man så vill. 

 

Prata med en nörd

Om det någon som förstår sig på allt detta så är det Anders. De frågor du inte hittar svar på hemsidan tar han hand om. Anders finns här för att hjälpa dig med teknisk rådgivning, projektering och leverans av just ditt behov. Tveka inte, maila eller ring direkt!

Anders E. Eriksson

Telefon:

Vanliga frågor

Vilka specifika branscher och kundgrupper är mest lämpade för att dra nytta av Solid State teknologin?


Solid State-teknologi är särskilt lämplig för elfordonsindustrin, bärbara elektronikprodukter, energilagring i hem och industri, luftfartsindustrin, medicintekniska produkter och IoT-enheter. Dessa branscher kan dra nytta av högre energitäthet, förbättrad säkerhet, längre livslängd och snabbare laddning som Solid State-teknologin erbjuder.

Vilka säkerhetsfunktioner har Solid State batteriet?


Solid State-batterier är säkrare tack vare fasta elektrolyter, som inte är brandfarliga och inte läcker. De har högre termisk stabilitet, vilket minskar risken för överhettning och termisk rusning. De är också mer resistenta mot kortslutningar, stötar och överladdning, vilket bidrar till ökad säkerhet.

Hur kommer Solid State batteriet att påverka energilagring i hem- och industriella miljöer?


Solid State batterier kan revolutionera energilagring i hem och industri genom högre energitäthet, förbättrad säkerhet och längre livslängd. De kan ladda snabbare, är mer termiskt stabila och erbjuder kompaktare design, vilket gör dem idealiska för energilagring med minskad risk för brand eller läckage.

Vad är de huvudsakliga fördelarna med Solid State-batteriet jämfört med konventionella litiumbatterier?


Solid State batterier erbjuder högre energitäthet, förbättrad säkerhet, längre livslängd, snabbare laddning, mindre temperaturkänslighet och kompakt design jämfört med konventionella litiumbatterier. De fasta elektrolyterna minskar risken för brand och läckage.

Vanliga frågor om Solid State-batterier


Här hittar du svar på vanliga frågor om Solid State-batterier, deras fördelar, säkerhetsfunktioner och vilka branscher som kan dra nytta av denna teknik.

Vad är det för skillnad på Semi Solid State och full Solid State?


I full Solid State så är alla delar fasta ämnen, medans i Semi Solid State så är en liten del fortfarande flytande. 

Sök ditt svar