När brukar Smart Solar Roof användas istället för utanpåliggande solceller? När kan det vara extra praktiskt? - Raymond

När brukar Smart Solar Roof användas istället för utanpåliggande solceller? När kan det vara extra praktiskt?

Smart Solar Roof har normalt fem användningsområden:

  1. Vid takbyten. Målsättningen är att vårt Smart Solar Roof ”standard edition” tak prismässigt kunna konkurrera med att kunden väljer ett betongtegeltak plus en utanpåliggande solcellsanläggning med samma uteffekt och med dubbelglas med 30 års produktgaranti. I nedan bild ser ni ett takbyte för Stockholms Roddförening på Djurgården med Smart Solar Roof.
  2. Vid nyproduktion. Här arbetar idag Raymond med flera hustillverkare, byggbolag och fastighetsbolag. Först ut bland hustillverkarna var Fiskarhedenvillan som vi också vann SOLENERGIPRISET 2022 med mot deras CO2 neutrala hus VillaZero. På nedan bild ser ni nyproduktion av ett Fiskarhedenvillan hus i Göteborg.
  3. Tak med för dålig bärighet. Det finns många tak idag som inte har tillräcklig hållfasthet där takstolarna inte är konstruerade för att klara av den vikten (ca 65kg/m2) som både betongpannor och utanpåliggande solceller ger. Med Smart Solar Roof så plockas betongpannorna bort och vikten blir bara ca 22kg/m2.  
  4. Kunder som vill ha den bästa design och estetik. Har du ett nytt betongtegeltak men du är kräsen designmässigt så kan du ändå välja ett estetiskt Smart Solar Roof.
  5. K-märkta hus och byggnader där det är krav på färg på solceller. Smart Solar Roof kan också fås i tegelrött för att passa hus med tegel eller grönt för att passa byggnader med koppartak.  Bilden nedan visar ett rött semi integrerat solcellstak som installerades i ett projekt med Peab för kunden Mönsterås Bostäder.

Jag vill veta mer

Befintligt hus

Nyproduktion

Funderar på att bygga ett A-hus

Jag samtycker till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med er GDPR-policy

Så gör andra

Intresserad av hur våra lösningar får fart på det svenska näringslivet? Titta gärna på några av våra referensprojekt och se hur vi har hjälpt andra företag och organisationer att effektivisera sin energianvändning och minska koldioxidutsläppen.