Raymond - Solar Power. It's Watt you need.

– PRISBELÖNTA –

Solceller utvecklade för vårt nordiska klimat

Om oss

Raymond skiljer sig från andra aktörer då vi själva står för utvecklingen av alla våra patenterade produkter. Bakom Raymond står nämligen ett gäng av branschens ledande experter och nördar som antagit utmaningen att lösa framtidens ökade energibehov. Att skaffa solceller har aldrig varit enklare och med våra högeffektiva lösningar blir det snart en av dina mest lönsamma affärer. Vi är med dig i alla steg, stöttar dig när du behöver hjälp och lämnar marknadens längsta produkt- och effektgarantier. Bocka av vår checklista och lär dig allt från planering till val av solcellssystem och installation.

Raymond Solid State

Raymond lanserar marknades första Solid State batterilager - ett stort teknikskifte blad batterilager.

Sätter en ny referensnivå bland batterilager avseende säkerhet, effekt, hållbarhet och hantera krävande miljöer.

Raymond Solid State batteri är kravställt för att maximera avkastningen för våra kunder.

Utmärkelser

2021: Red Herring 100 winner Europe

2022: Red Herring 100 winner Global

2022: Green Building Award

2022: Solenergipriset årets anläggning

2023: Årets bygge

2024: Nordic Cleantech Open - Top 25 .

2024: Solenergipriset årets anläggning på byggnad

Kundcase

Varför älskar alla Raymond?

Kanske är det för att vi själva utvecklar alla våra patenterade lösningar? Att vi svarar direkt när våra kunder behöver hjälp? Eller att våra montörer är några av branschens bästa. Men ta inte vårt ord för det. Hör själv från några av våra kunder varför de valde oss, hur de upplevt vårt samarbete och varför de rekommenderar oss till sina vänner.

Världsunikt solcellstak

Snabb installation med prefabricerat solcellstak

Smart Solar Roof är en världsunik lösning för prefabricerade solcellstak som drastiskt sänker kostnaderna för solceller genom snabbare, snyggare och säkrare installationer. Raymond skalar nu upp kapaciteten i sin fabrik i Göteborg och planerar fler fabriker i Sverige och Europa. Nytt EU-direktiv ställer krav på att samtliga nya byggnader ska vara försedda med solpaneler från 2028. Efterfrågan på solcellstak kommer att skjuta i höjden vid både nybyggnation och takbyte.

linus-belanger-jm2UYAlKpCQ-unsplash

Låt solen ta nästa elräkning

Drömmer du också om att bli lite mer självförsörjande? I en tid av begränsade resurser och ett växande elbehov är det alltid bra att blicka framåt. Därför har vi gjort det smart, lönsamt och löjligt enkelt för alla som vill dra nytta av solenergi. Vi är Raymond, och tillsammans förändrar vi energibranschen – ett tak i taget.

juice-ImGWxDWDGP4-unsplash

Bli ditt eget elbolag

Fri hushållsel att ladda bilen, köra tvättmaskinen eller kanske värma poolen? Börja njut av det goda livet som privat elproducent. På köpet höjer du värdet av din bostad och hjälper till att bidra till en grönare och mer stabil svensk energiproduktion. Elen som blir över? Den säljer du vidare till dina grannar.

På Raymond utvecklar vi några av marknadens mest högeffektiva paneler speciellt anpassade för vårt nordiska klimat. Lösningarna är dessutom smarta vilket ger dig minutfärsk statistik och kontroll över din produktion och konsumtion.

Från start till klart

Att skaffa solceller har aldrig varit enklare och med våra högeffektiva lösningar blir det snart en av dina mest lönsamma affärer. Vi är med dig i alla steg, stöttar dig när du behöver hjälp och lämnar marknadens längsta produkt- och effektgarantier. Bocka av vår cheklista och lär dig allt från planering till val av solcellssystem och installation.

1. Planera

Tillsammans med en tekniker gör vi ett första estimat på hur mycket din anläggning kommer att producera, hittar rätt lösning och lämnar en kostnadsfri offert och tidplan.

2. Installera

Våra montörer kommer på besök, undersöker taket och gör mätningar för en mer noggrann analys. Sedan installeras din nya anläggning helt enligt branschpraxis med fulla garantier.

3. Generera

Du får en genomgång i hur smart-systemet fungerar och hur underhåller din anläggning. Hos oss är du aldrig ensam, så behöver du hjälp är det bara att kontakta vår support.

Ta steget, du också.

Gillar du när saker bara funkar som de ska? Vi med. Därför har vi utvecklat ett marknadsledande system där alla delar samverkar på ett optimerat och lättförståeligt sätt. Med egna nogranna projektledare och skickliga montörer har vi även gjort processen att komma igång med solceller enkelt. Hör av dig direkt, eller ta en kopp kaffe och lär dig mer hur vi tillsammans kan skapa nästa generations hållbara kraftnät.

Vanliga frågor

Vad händer om du flyttar?


Om du planerar att flytta från din bostad med solcellsanläggning finns det några viktiga steg att ta innan du flyttar ut:

  1. Uppsägning eller överföring av avtal för solcellsanläggningen: För att underlätta för den nya ägaren behöver du antingen säga upp dina avtal för solcellsanläggningen eller överföra dem till den nya ägaren.
  2. Uppsägning av elhandelsavtal och elnätsabonnemang: Liksom vid flytt från en bostad utan solcellsanläggning är det viktigt att säga upp dina avtal för elhandel och elnätsabonnemang.
  3. Överlämning av dokumentation: För att säkerställa en smidig övergång, se till att överlämna all dokumentation om solcellsanläggningen samt eventuella skötselinstruktioner till den nya ägaren.

Att följa dessa steg kommer att bidra till en problemfri övergång för både dig som säljare och den nya ägaren av fastigheten.

Vilka specifika branscher och kundgrupper är mest lämpade för att dra nytta av Solid State teknologin?


Solid State-teknologi är särskilt lämplig för elfordonsindustrin, bärbara elektronikprodukter, energilagring i hem och industri, luftfartsindustrin, medicintekniska produkter och IoT-enheter. Dessa branscher kan dra nytta av högre energitäthet, förbättrad säkerhet, längre livslängd och snabbare laddning som Solid State-teknologin erbjuder.

Vilka säkerhetsfunktioner har Solid State batteriet?


Solid State-batterier är säkrare tack vare fasta elektrolyter, som inte är brandfarliga och inte läcker. De har högre termisk stabilitet, vilket minskar risken för överhettning och termisk rusning. De är också mer resistenta mot kortslutningar, stötar och överladdning, vilket bidrar till ökad säkerhet.

Hur kommer Solid State batteriet att påverka energilagring i hem- och industriella miljöer?


Solid State batterier kan revolutionera energilagring i hem och industri genom högre energitäthet, förbättrad säkerhet och längre livslängd. De kan ladda snabbare, är mer termiskt stabila och erbjuder kompaktare design, vilket gör dem idealiska för energilagring med minskad risk för brand eller läckage.

Vad är de huvudsakliga fördelarna med Solid State-batteriet jämfört med konventionella litiumbatterier?


Solid State batterier erbjuder högre energitäthet, förbättrad säkerhet, längre livslängd, snabbare laddning, mindre temperaturkänslighet och kompakt design jämfört med konventionella litiumbatterier. De fasta elektrolyterna minskar risken för brand och läckage.

Vanliga frågor om Solid State-batterier


Här hittar du svar på vanliga frågor om Solid State-batterier, deras fördelar, säkerhetsfunktioner och vilka branscher som kan dra nytta av denna teknik.

Sök ditt svar