– PRISBELÖNTA –

Solceller utvecklade för vårt nordiska klimat

linus-belanger-jm2UYAlKpCQ-unsplash

Låt solen ta nästa elräkning

Drömmer du också om att bli lite mer självförsörjande? I en tid av begränsade resurser och ett växande elbehov är det alltid bra att blicka framåt. Därför har vi gjort det smart, lönsamt och löjligt enkelt för alla som vill dra nytta av solenergi. Vi är Raymond, och tillsammans förändrar vi energibranschen – ett tak i taget.

juice-ImGWxDWDGP4-unsplash

Bli ditt eget elbolag

Fri hushållsel att ladda bilen, köra tvättmaskinen eller kanske värma poolen? Börja njut av det goda livet som privat elproducent. På köpet höjer du värdet av din bostad och hjälper till att bidra till en grönare och mer stabil svensk energiproduktion. Elen som blir över? Den säljer du vidare till dina grannar.

På Raymond utvecklar vi några av marknadens mest högeffektiva paneler speciellt anpassade för vårt nordiska klimat. Lösningarna är dessutom smarta vilket ger dig minutfärsk statistik och kontroll över din produktion och konsumtion.

Från start till klart

Att skaffa solceller har aldrig varit enklare och med våra högeffektiva lösningar blir det snart en av dina mest lönsamma affärer. Vi är med dig i alla steg, stöttar dig när du behöver hjälp och lämnar marknadens längsta produkt- och effektgarantier. Bocka av vår cheklista och lär dig allt från planering till val av solcellssystem och installation.

1. Planera

Tillsammans med en tekniker gör vi ett första estimat på hur mycket din anläggning kommer att producera, hittar rätt lösning och lämnar en kostnadsfri offert och tidplan.

2. Installera

Våra montörer kommer på besök, undersöker taket och gör mätningar för en mer noggrann analys. Sedan installeras din nya anläggning helt enligt branschpraxis med fulla garantier.

3. Generera

Du får en genomgång i hur smart-systemet fungerar och hur underhåller din anläggning. Hos oss är du aldrig ensam, så behöver du hjälp är det bara att kontakta vår support.

Ta steget, du också.

Gillar du när saker bara funkar som de ska? Vi med. Därför har vi utvecklat ett marknadsledande system där alla delar samverkar på ett optimerat och lättförståeligt sätt. Med egna nogranna projektledare och skickliga montörer har vi även gjort processen att komma igång med solceller enkelt. Hör av dig direkt, eller ta en kopp kaffe och lär dig mer hur vi tillsammans kan skapa nästa generations hållbara kraftnät.

Vanliga frågor


VAD ÄR 1,5-GRADERSMÅLET?


 

  • Parisavtalet är ett globalt klimatavtal som trädde i kraft 2016.
  • Avtalet slår fast att den globala genomsnittliga temperaturökningen ska hållas under
  • 2 grader och helst begränsas till 1,5 grader jämfört med förindustriell tid.

Hur funkar stödtjänster?


Stödtjänster för batterier i hushåll kan erbjuda fördelar som energiförvaring, lastutjämning, nätstabilitet, backup-ström och ekonomiska fördelar. Dessa tjänster bidrar till ett mer hållbart och pålitligt energisystem, både individuellt och på nätet som helhet. FCR-D upp & FCR-D ned innebär att aggregatorn (CheckWatt) skickar en signal till batteriet om i/urladdning av batteriet för att stötta elnätet när det behövs mer eller mindre mängd effekt i nätet. Detta sker automatiskt under korta perioder

 

Vad står kW för?


kW (kilowatt): Enhet för ögonblicklig effekt, dvs. effekten vid ett givet tillfälle.

Vad står kWp för?


kWp (kilowatt-peak): Enhet för nominell kapacitet av en solcellsanläggning.

Vad står kWh för?


kWh (kilowattimme): Enhet för genomsnittlig effekt över tid (kW * h)

Vad betyder i/ur-laddningseffekt?


i/ur-laddningseffekt: Den momentana effekten som ett batteri kan ge som max. C-rate är en benämning för att jämföra energimängd mot maximal effekt som kan ladda i/ur batteriet.

Sök ditt svar